1. <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>
  Dismiss Notice

Ukrajinska policija otkrila mrežu piratskih set-top boxova

Rasprava u 'Novosti na satelitu' pokrenuta od satelit74, 15. Svibanj 2018..

 1. satelit74

  satelit74 Moderator

  Pridružen(a):
  13. Rujan 2010.
  Poruka:
  7,718
  Lajkova:
  822
  This content is protected


  U Kijevu policija je pronašla mesto prodaje piratskih set-top boxova za nezakonito prijem TV kanala. Zaposleni u Odeljenju za sajber-policiju Državne policije Ukrajine zajedno sa istražiteljima pronašli su grupu ljudi u Kijevu koji krše autorsko pravo ukrajinskih televizijskih kanala.Koristeći poseban piratski softver ubačen u set top boxove"hakeri"su omogućilo njihovim kupcima da besplatno gledaju preko hiljadu pay-TV kanala. Početni iznos štete nanetih samo ukrajinskim vlasnicima autorskih prava iznosi 1,5 miliona hrivnja (ukrajinska valuta).Kijevska policija je otkrila da su pirati prodavali Smart TV box dekodere, zahvaljujući kojima su kanali emitovani bez licencnog ugovora ukrajinskih televizijskih kanala.

  Prodaja dekodera odvijala se je na posebno kreiranoj web lokaciji, a njihova cena se kretala od 2 do 4 hiljade hrivnja (270 - 540 poljskih zlota) za dekoder.Zaposleni u ovoj online prodavnici su unapred prilagodili dekodere ukrajinskom tržištu, kao i konfigurisane i instalirane programe koji su omogućili besplatan pristup preko hiljadu drugih TV kanala.Zaposleni u sajber policiji sproveli su niz istraživačkih i istražnih radnji i pronašli sve učesnike piraterske prodajne mreže i lokaciju njihove kancelarije u kojoj je izvršena pretraga.Tokom pretresa, policajci su zaplenili računarsku opremu, preko 20 primeraka Smart TV boxova-a, dodatne podatake, kao i tehničku i radnu dokumentaciju. Prevezena oprema poslata je ekspertskom centru za sve neophodne testove.Kijevska policija još uvek dokumentuje dokaze o pirateriji.

  (satkurier.pl)