Ubacivanje image-a u DM preko browsera

Rasprava u 'Dreambox Tutorials' pokrenuta od macro, 12. Listopad 2011..

  1. macro
    Offline

    macro Administrator

    Pridružen(a):
    8. Prosinac 2008.
    Poruka:
    18,799
    Spol:
    Muškarac
    Interesi:
    Oscam Ubuntu VPS Server & HNK Rijeka
    Grad:
    Rijeka HR
    Dreambox preko telneta i nakon toga kucate ove tri komande:

    mount /boot -o remount,rw - copy paste pa kliknite enter
    rm /boot/* - copy paste pa kliknite enter
    reboot - copy paste pa kliknite enter

    Poslije ove zadnje komande doći će do restarta dreamboxa i on će se sada nalaziti u stanju čekanja (debug mode).

    Nakon toga otvorite neki web browser (preporučujem mozilla firefox)
    Sada gore u samom vrhu browsera gdje upisujete adrese ukucajte jednostavno vašu IP adresu od vašeg dreamboxa.

    [​IMG]

    Hvala Lav na Tutorjalu
    7 članova se sviđa ovo.
  2. veso1982
    Offline

    veso1982 Super Moderator

    Pridružen(a):
    5. Studeni 2009.
    Poruka:
    1,226
    Grad:
    Republic of Srpska
    Ubacivanje image-a u DM 600 preko browsera

    Ubacivanje image-a u DM 600 preko browsera

    Ako ste došli u posjed DM 600PVR i nemate rs-232 kabal a želite da izmjenite image onda ste na pravom mjestu da vidite kako jednostavno ubaciti image za par minuta.
    DM 600PVR resiver spada u grupu resivera u koje nemožete ubaciti image pomoću FLASH WIZARDA te je ovaj tutorijal (uputa) jako korisna. Samo da napomenem da recimo preko DreamUp-a ubacivanje image-a zna da traje i do 40 minuta.Pa da krenemo.

    Dreambox 600 treba spojiti LAN (cross over) kablom sa routerom.
    Pronadjete IP adresu od dreamboxa:
    Menu - Setup - Expert setup - Communication - Setup
    Uzmimo primjer da je ta adresa 192.168.1.2
    Ako je kojim slučajem adresa 10.0.0.97 a subnet mask 255.0.0.0 konekcija nije ispravna i provjerite pppoe postavke vašeg routera
    Sada treba pokrenuti Telnet klient (moze preko windowsa ili DreamBox Control Center)
    Ja ću za primjer uzeti standardnu opciju na windowsu:
    Start - RUN - pa ukucate telnet 192.168.1.2
    Kad ste se spojili telnetom na dreambox ukucajte:
    root i stisnite enter
    Poslije toga će vam tražiti password znaci ukucajte vas password iako ne vidite nikakve promjene prilikom kucanja i stisnite enter ( u nekim slučajevima password netreba te se može odmah krenuti dalje sa tipkom enter)
    Sada ste ušli u vaš Dreambox preko telneta i nakon toga kucate ove tri komande:

    mount /boot -o remount,rw - copy paste pa kliknite enter
    rm /boot/* - copy paste pa kliknite enter
    reboot - copy paste pa kliknite enter

    Poslije ove zadnje komande doći će do restarta dreamboxa i on će se sada nalaziti u stanju čekanja (debug mode).

    Nakon toga otvorite neki web browser (preporučujem mozilla firefox)
    Sada gore u samom vrhu browsera gdje upisujete adrese ukucajte jednostavno vašu IP adresu od vašeg dreamboxa.
    To izgleda ovako:
    Kod:
    Umjesto : http://www.google.ba/  upišete :  http://192.168.1.2/
    
    Kliknete na enter i otvara vam se web stranica za ubacivanje image preko browsera
    (This is the DM600 bootloader Web Interface)
    U tesktu na stranici pri dnu pronaći će te narandžastim slovima napisano firmware upgrade
    Kliknite na taj tekst (link) i otvara vam se nova stranica sa mogućnosti Search
    Tu pronadjite vaš image koji ste već ranije skinuli sa foruma označite ga i kliknite na flash.
    PAžNJA : Obavezno obratite pažnju koji image će te ubaciti i da je za dreambox 600 i u .nfi formatu
    Sada je započelo ubacivanje image u dreambox kada se napuni do 100% onda vaš Dreambox isključite iz struje i ponovo ga startajte.

    Sada idu standardne postavke na dreamboxu - Video,jezik,vremenska zona.........

    dreambox-zone
    4 članova se sviđa ovo.
  3. Kobra111
    Offline

    Kobra111 In Memoriam Moderator

    Pridružen(a):
    23. Ožujak 2011.
    Poruka:
    389
    preko dream up ne traje ubacivanje oko40 minuta
    u sve drembox resivere,pocev od 500s pa do 8000 hd,ubacivanje preko dream up,traje max. jedna i pol minuta,negdje oko 2 minute,ovisno o velicini image kog ovih hd resivera
    pripremite nfi image za vas dm
    izgasite box iz struje,spojite sa rs232 ili mini usb(500hd,800se),spojite lan kabal na resiver
    otvorite dream up,odaberite com port,cekirajte use network,conect,palite dm u struju
    kad se dm poveze,trazit ce vam flash
    odaberite vas image i sad ce te vidjeti da vam se image ubacuje preko dream up brzinom(ovisno od vaseg neta)1800-2100 kb/s
    pustite da se flashira i kad vam ispise da je proslo ok ubacivanje,restartajte box iz struje,novi image se boota
    znaci maximum bilo koji dm 500s-8000hd je ubacivanje do 2 minute
    uzivajte i nema dugotrajnog cekanja kod ubacivanja image i kod onih boxeva kad imate eror i ne mozete ubaciti image preko browsera,nego preko dream up

    u svakom slucaju i ovo prethodno uputstvo je za pohvalu!
    4 članova se sviđa ovo.
  4. veso1982
    Offline

    veso1982 Super Moderator

    Pridružen(a):
    5. Studeni 2009.
    Poruka:
    1,226
    Grad:
    Republic of Srpska
    da ali nekad je bolje ubaciti image ne koristeci mrezu cak sam imao par slucajeva da nije dm htio prihvatiti image dok ga nisam ubacio bez koristenja mreze
  5. Kobra111
    Offline

    Kobra111 In Memoriam Moderator

    Pridružen(a):
    23. Ožujak 2011.
    Poruka:
    389
    samo probaj ovako kako sam napisao i vidjet ces da sve ide
    ovo je ubacivanje preko dream,samo sto je ubrzano
    jedino hd resiveri,500hd,800se kad imaju eror1.no ca found traze njihov dream up ferrari filer a sim 2.10 sunray flash up
    ili dm 800 original trazi patchirani dream up od dm 800 kad ne moze da ubaci do kraja image(treba ici na extras na samom dream up)
    npr.neke image u dm 500s open pli jade nece da prodje do kraja image preko klasika ubacivanja sa dream up 7-8 minuta ali ovo rijesaje problem
    2 članova se sviđa ovo.
  6. rippergv
    Offline

    rippergv Clan

    Pridružen(a):
    17. Kolovoz 2011.
    Poruka:
    11
    Ja sam pokušao preko browsera da flasham al je nije prihvatio i sad stoji bootloader i nemogu nikako da flashujem novi Image stara Image je izgleda poništena, kad upalim resiver pojavi se stop tj starta bootloader sad ne znam jesam li uništio flash memoriju, sta mi predlazete da uradim
    Radi se o dm8000
  7. beli1910
    Offline

    beli1910 Administrator

    Pridružen(a):
    21. Veljača 2009.
    Poruka:
    11,848
    Spol:
    Muškarac
    Interesi:
    Sat hobi
    Grad:
    Metlika-Slo
    Napisi nam koji si image ubacival i sa kojim ssl-om u reciver,prije negoli ti nije prosal image u dreama.Ako moze jos informacija jel dm 8000 original il clone.-ovo je vazno
    Predlazem da ides ubaciti image preko dream up-a u reciver-to je najsigurniji nacin ubacivanja image-a.
  8. sekondo
    Offline

    sekondo Clan

    Pridružen(a):
    29. Prosinac 2011.
    Poruka:
    10
    Grad:
    Split
    Pozdrav forumu. Nabavio sam (clone) DM800HD se (ferrari sim 82F). Naravno, odmah sam pokušao ubaciti novi image (release-dm800se-3.2.1). Kao prvo, nikako nisam mogao preko ip adrese postići komunikaciju sa uređajem. Sada je na displayu poruka no ca found. Kada se box izboota, postavke tunera se ne mogu postavljati pa je nemoguće gledati programe. Vjerovatno je veliki problem to što za boxeve sa ferrari simom ima manje postova, tutoriala i alata nego za sim 201. Moje je pitanje zašto browserom ne mogu ući u postavke? Mislim da bi u tom slućaju mogao ubaciti ispravan image...Koji image se pokazao najstabilniji za moj uređaj? Ima li na podrućju Splita netko tko bi mi mogao pomoći da osposobim svoj box kako bi ga mogao koristiti sa svim svojim mogućnostima (ukljućujući i cs)? Zdravi i veseli...
  9. beli1910
    Offline

    beli1910 Administrator

    Pridružen(a):
    21. Veljača 2009.
    Poruka:
    11,848
    Spol:
    Muškarac
    Interesi:
    Sat hobi
    Grad:
    Metlika-Slo
    Odgovor kao resiti svoj problem imas dolje nize vec napisano.
    1 se član zahvalio.
  10. Kobra111
    Offline

    Kobra111 In Memoriam Moderator

    Pridružen(a):
    23. Ožujak 2011.
    Poruka:
    389
    ubacio si pogresan image!
    nema nista manje za sim ferrari dm 800se od dm 800se sim 2.10,samo treba znati,kako i sta ubaciti
    u flash od sim ferrari mozes ubaciti sve image od sim 2.10 a na usb od vu+ i sve ostale
    kao prvo moras osposobiti dm
    drugi put pitas prije nego sto nesto uradis a nisi siguran

    treba ti dream up-ferrari filer za dm 800se
    treba ti mini usb kabal
    http://www.crosatelite.com/threads/35336-DreamUP
    ovdje skini dream up ferrari,imas i drajvere za skinuti za mini usb
    instaliraj dravere za mini usn na pc
    spoji i net na dm
    pripremi ssl86F za dm 800se nfi
    imas ga ovdje skinuti:
    http://www.crosatelite.com/threads/84623-Ferrari-DM800SE-SSL86F


    otvori dream up ferrari filler/odaberi com port/cekiraj use network/conect/pali dm u struju
    kad se spoji,ides na flash,ubaci ssl86F nfi/restartaj box

    ugasi box na prekidacu,pozadi

    sad opet ponovi postupak kao i kod ubacivanja ssl,samo sto ovaj put ubacujes image nfi,kojeg mozes skinuti ovdje
    http://www.crosatelite.com/threads/72423-D-image-v9-DM800se-Ferrari-Sim
    post br.2
    ili
    http://www.crosatelite.com/threads/72144-DreamElite-2-DM800se-Ferrari-sim
    post br.4
    kad se image ubaci,restartaj box
    poslije ovoga mozes ubacivati image sa ssl86 u flash preko browsera,ako ti se ovaj image ne svidi a dobar je image
    4 članova se sviđa ovo.
  11. sekondo
    Offline

    sekondo Clan

    Pridružen(a):
    29. Prosinac 2011.
    Poruka:
    10
    Grad:
    Split
    Hvala juka, beli! Probat ću pa ću pa ću napisat kako je prošlo :sekt:.
  12. sekondo
    Offline

    sekondo Clan

    Pridružen(a):
    29. Prosinac 2011.
    Poruka:
    10
    Grad:
    Split
    Na žalost, ne ide. Otvorio dream up ferrari filler/odabrao com port/cekirao use network/conect-irao/upalio dm u struju,
    kad se spojio(hm,da li se spojio? Local area connection u trayu nešto vrti i ne može se spojit.) idem na flash - i flash ne radi! Zasjenjen. Gdje je greška? Wireless network za to cijelo vrijeme radi i spojen je na internet(iako ne vidim kako je wireless uopće bitan). Da li su defoltne postavke u dream up-u pogrešne. Port sam odabrao iz izbornika (COM1,COM22,COM3). Jedino flash loader update radi sa portom COM22. Za IP PC-a i Boxa nisam siguran što ukucati osim onog što je on sam postavio.
  13. sekondo
    Offline

    sekondo Clan

    Pridružen(a):
    29. Prosinac 2011.
    Poruka:
    10
    Grad:
    Split
    Hm, kada isključim dm i ponovno uključim u dream up-u ispiše poruku Box is in serial HTTP mode. Flash je sada moguć,ali se bojim da to nije način za flashanje i da nešto ne krene po zlu(kao da već nije, heh)A da ipak pokrenem ssl86F.nfi ?? Hvala unaprijed...
  14. josip11
    Offline

    josip11 crosatelite umirovljenik Administrator

    Pridružen(a):
    13. Srpanj 2007.
    Poruka:
    10,998
    Spol:
    Muškarac
    nema prijatelju što krenut po zlu ako ubacivaš valjani image.
    ssl ubacuješ poslje instalacije imaga istim postupkom kao image.
    1 se član zahvalio.
  15. sekondo
    Offline

    sekondo Clan

    Pridružen(a):
    29. Prosinac 2011.
    Poruka:
    10
    Grad:
    Split
    Moj sim je ssl82F. Trebam li ubaciti i image koji je rađen za njega. Ovaj image koji mi je preporućen je za ssl86F?
  16. josip11
    Offline

    josip11 crosatelite umirovljenik Administrator

    Pridružen(a):
    13. Srpanj 2007.
    Poruka:
    10,998
    Spol:
    Muškarac
    tvoj sim je valjda 2.01?
    a ssl je nešto drugo.
    napiši koji točno sim cards imaš?
  17. sekondo
    Offline

    sekondo Clan

    Pridružen(a):
    29. Prosinac 2011.
    Poruka:
    10
    Grad:
    Split
    Naljepnica sim ferrari inside na donjoj strani boxa. Kad iden flešat slika na displayu je ferrari i slovima piše SSL(gornji livi kantun) 82F(donji desni kantun. Ispod je ip adresa 192.168.1.xx ***serial mode.
  18. macro
    Offline

    macro Administrator

    Pridružen(a):
    8. Prosinac 2008.
    Poruka:
    18,799
    Spol:
    Muškarac
    Interesi:
    Oscam Ubuntu VPS Server & HNK Rijeka
    Grad:
    Rijeka HR
    1 se član zahvalio.
  19. Kobra111
    Offline

    Kobra111 In Memoriam Moderator

    Pridružen(a):
    23. Ožujak 2011.
    Poruka:
    389
    drzi se moga posta i radi sve po redu kako sam ti napisao i ne trebaju ti ta pod pitanja,kako i sta
    uvjet je da imas net konekciju,da odaberes ispravan com port(mijenjaj ih dok ti se jedan ne poveze,ako nisi siguran)
    i naravno da imas instalirane drajvere na pc za mini usb
    sve ti je u postu tako jednostavno objasnjeno,moras po tome ne odradis,bez dodatnih pitanja
    radi sve po redu polako jer vidim da ne citas dobro i da nisi razumio
    prvo ide ssl86F/rebot boxa
    ovo se radi da se prebaci sim na ssl86F(nije kao prije)
    sad ubaci taj image koji sam ti preporucio,kasnije mozes mijenjati

    sto se tice tih image koje sam ti preporucio,moj je backup i znam da su ok,ne treba ti poslije image ssl86F,sve je u njega ubaceno
  20. terzic
    Offline

    terzic Clan

    Pridružen(a):
    26. Listopad 2011.
    Poruka:
    19
    Grad:
    ue
    U poslednje vreme ne mogu ubaciti image u dm500hd preko web-a, samo jednom mi je to uspelo kada sam pokrenuo reboot preko telneta kao u prvom postu ?
    Do sada mi je redovno prolazilo na sistem pozadi uklj, napred drzanje tastera, pa ip adresa u web.Sada mi odmah udje u dm control i vrti non-stop.
    Ubacio preko fillera , trajalo preko 10min , da li je to uobicajeno ?

    Jos nesto, iz necijeg iskustva ( znam da ima i razlicitih klonova 500hd) koji image se po vama pokazao naj za kombinaciju oscam+cccam ( ili samo oscam -server/klijent ) i dd titler ?

    pozzz