1. <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>
  Dismiss Notice

Murdoch nudi za SKY 32,5 milijarde dolara

Rasprava u 'Novosti na satelitu' pokrenuta od satelit74, 13. Srpanj 2018..

 1. satelit74

  satelit74 Moderator

  Pridružen(a):
  13. Rujan 2010.
  Poruka:
  7,672
  Lajkova:
  819
  This content is protected


  Kompanija medijskog mogula Ruperta Murdocha 21st Century Fox povećala je ponudu za sticanje pune kontrole nad britanskim Skyjem na 24,5 milijardi funti (32,5 milijardi dolara), u dugoj bici sa Comcastom za ovu unosnu tv mrežu koja posluje na principu pretplate. Foks je u ponedeljak uvećao ponudu na 14 funti po akciji (18,58 dolara) u nastojanju da stekne 61 posto akcija Skyaja, koje za sada ne poseduje.Kompanija kaže da je to 12 posto više od poslednje ponude Comcasta, čije je sedište u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Foks je povećao iznos za nešto više od 30 odsto otkako je u decembru 2016. godine dostavio svoju prvu ponudu za Skya.Murdochovoj kompaniji i dalje predstoji velika regulatorna borba u Britaniji, budući da je sekretarijat za kulturu saopštio da će Foks morati da se liši Sky Newsa da bi dobio odobrenje vlade, a u interesu zaštite medijskog pluralizma, javlja AP a prenosi Tanjug.

  (politika/sat-multimedia.com)
   
  bica se sviđa ovo.