1. <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>
  Dismiss Notice

Kako ubaciti softwer i listu kanala

Rasprava u 'Humax Manual' pokrenuta od beli1910, 29. Kolovoz 2009..

 1. beli1910

  beli1910 Administrator

  Pridružen(a):
  21. Veljača 2009.
  Poruka:
  11,906
  Lajkova:
  14,307
  Spol:
  Muškarac
  Interesi:
  Sat hobi
  Grad:
  Metlika-Slo
  This content is protected


  Sada već postoje raznorazni Uploaderi i Editori kojim se može to napraviti. U osnovi način ubacivanja je isti. Odabere se željena radnja npr. upgrade softwera , izabere se softwer koji se želi poslati resiveru i klikne se DOWNLOAD (ili Send to Humax, SEND, Upload PC>>STB i sl. zavisno o programu koji se za to koristi) . Resiver mora biti potpuno ugašen (na stražnjem prekidaču), a kada se pojavi prozor "WAITING FOR HUMAX CONNECTION" upali se resiver i prenos softwera je započeo. Nakon završetka na displayu se pokaze poruka END i treba pritisnuti STANDBY na prednjem panelu resivera.

  This content is protected
   
  2 članova se sviđa ovo.
 2. zeljko211

  zeljko211 VIP

  Pridružen(a):
  6. Siječanj 2009.
  Poruka:
  3,671
  Lajkova:
  1,931
  Spol:
  Muškarac
  Interesi:
  umirovljenik
  Grad:
  Velika,Slavonsko-pozeska
  Upute za ručno ubacivanje ključeva:

  Humax


  Upute za ručno ubacivanje ključeva:

  1. na daljinskom pritisnite tipku Menu=>Toh=>Parser=>Ram editor

  2. kada izaberete sistem kodiranja spustite se strelicom dolje i birate providera lijevo - desno, npr. za na**av***n imate Digi TV, Cabo, Premiere...

  3. ako je u trenutku pisanja aktualni ključ 01, on upisuje pod 02 i 03.
  Kada bude aktualan ključ 00, on će se upisivati pod 00 i 01.

  4. ključevi su u hexadecimalnom obliku što znači da pored brojki od 0-9 koriste se i slova A, B, C, D, E, F

  mute tipka = A
  crvena tipka = B
  zelena tipka = C
  žuta tipka = D
  plava tipka = E
  bijela tipka = F

  Lista kanala

  Sad je došlo vrijeme da ubacite svoju listu programa u Humax (sa programom xOak 1.17 ili Humbox v4.1) Ako je nemate ili je nepotpuna onda downloadujte gotovu listu sa kanalima tipa Cyrus, a koju čete moći da pronađete i kod nas na uploadu ili čak možete skenirati satelite sami (Service Searching), a ovo može potrajati i više sati za svaki satelit.
  Ovu gotovu listu možete učitati u PC-u sa xOak 1.17 ili Humbox4.1v programom, poređati kanale/programe po vlastitoj želji i kad završite ubaciti tu listu u Humax.
  Dakle, ugasite Humaxa, pokrenite xOak ili Humbox4.1v editor i započnite transfer. Upalite Humax ili pritisnite STANBY na reciveru i transfer će započeti.
  Kad transfer završi, ( PRIČEKAJTE JOŠ 20-tak SEKUNDI !), kliknite STANDBY dugme na Humax-u i ugasite Humax prekidačem otpozadi.
  MENU->ToH->CONFIG i provjeriti/promijenuti CAID Preselect na Card + Emu  Ključevi

  Za ubacivanje ključeva koristimo program SAMY HUMY EDIT downloadujete ključeve odzipujete ubacite u spomenuti program pritom vam resiver stoji upaljen (na slobodnom kanalu) i unutra mora da bude bilo kakva smart kartica koja je barem jednom bila programirana kliknete na WRITE DATA crvena ikonica u donjem desnom uglu nakon završenog upisivanja ključeva provjerite dali je sve u redu sa VERIFY žuta ikonica znak pitanja i( PRICEKAJTE JOŠ 20-tak SEKUNDI !), nakon toga pritisnete STANDBY na resiveru i posao je ZAVRŠEN i ugasite Humax prekidačem otpozadi. Spojite na TV….
  MENU->ToH->CONFIG i promijenuti Macro Mode…na OFF  Sada već postoje raznorazni Uploaderi i Editori kojim se može to napraviti. U osnovi način ubacivanja je isti. Odabere se željena radnja npr. upgrade softwera , izabere se softwer koji se želi poslati resiveru i klikne se DOWNLOAD (ili Send to Humax, SEND, Upload PC>>STB i sl. zavisno o programu koji se za to koristi) . Resiver mora biti potpuno ugašen (na stražnjem prekidaču), a kada se pojavi prozor "WAITING FOR HUMAX CONNECTION" upali se resiver i prenos softwera je započeo. Nakon završetka na displayu se pokaze poruka END i treba pritisnuti STANDBY na prednjem panelu resivera.


  VAŽNO!!!

  Uvijek vodite računa o tome da li je softwer koji ubacujete iz pouzdanog izvora i namijenjen za vas resiver. Obavezno paziti na verzije LOADERA ( npr. L1.37, H2.08, L2.08 itd). Softwer mora biti za vas loader u protivnom možete teško oštetiti resiver
   
  3 članova se sviđa ovo.