1. <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>
  Dismiss Notice

Europol zaustavio 500,000 pretplatnika piratskog IPTV-a

Rasprava u 'IPTV Razgovor & Problemi & Podrška' pokrenuta od satelit74, 16. Siječanj 2018..

 1. satelit74

  satelit74 Moderator

  Pridružen(a):
  13. Rujan 2010.
  Poruka:
  7,672
  Lajkova:
  819
  This content is protected


  Operacija vođena Europolom koja uključuje policijske snage s Cipra, Grčke, Bugarske i Nizozemske usmjerila se na jednu od najvećih IPTV operacija pirata u svijetu. Najmanje tri osobe uhićene su. Poslužitelji u Bugarskoj i Nizozemskoj navodno su sadržaj djelili sa oko 500.000 pretplatnika širom svijeta, generirajući godišnje prihode od oko pet milijuna eura.Live TV je u velikoj potražnji, ali pristupanje svim sadržajima u određenoj regiji može biti iznimno skupo, s monopolima uobičajenih emitiranja koji traže velike naknade za pretplatu.Za milijune širom svijeta ovaj ‘problem’ se lako može zaobići. Pirate IPTV operacije, koje opskrbljuju tisuće inače pretplatničkih kanala putem Interneta, rastu. Dostupni su samo za nekoliko dolara, eura, ili funti mjesečno, smanjivši račune u odnosu na službene davatelje usluga .

  Ovaj tjedan, međutim, policijske snage diljem Europe koordinirane su kako bi ciljale ono što tvrde da je jedan od najvećih IPTV operacija na svijetu. Istraga je pokrenuta u veljači u Europolu, a u utorak su koordinirane akcije provedene na Cipru, Bugarskoj, Grčkoj i Nizozemskoj.Tri osobe osumnjičene su uhićene na Cipru – dvije u Limassolu (43 i 44 godine) i jedna u Larnaca (53). Svi su navodno dio međunarodne operacije za ilegalno emitiranje oko 1.200 kanala piratskog sadržaja širom svijeta. Neki od ponuđenih kanala bili su ilegalni potječući iz Sky UK, Bein Sports, Sky Italia i Sky DE.Ako se vjeruje da su početna izvješća, doseg IPTV usluge bio je ogroman. Obično se treba uzeti s rezervom, ali podaci sugeriraju da je usluge imalo više od 500.000 pretplatnika, od kojih svaki plaćao oko 10 eura mjesečno.Policijska se akcija širila diljem kontinenta, s najmanje devet odvojenih napada, uključujući u Nizozemskoj gdje su poslužitelji bili otkriveni.

  Međutim, utvrđeno je da su to na mjestu kako bi sakrili pravi položaj glavnih poslužitelja operacije. Slični “front” poslužitelji također su bili raspoređeni u drugim regijama.Glavni poslužitelji iza IPTV operacije bili su u Petrichu, malom gradiću u Blagoevgradskoj pokrajini, jugozapadnoj Bugarskoj. Vlasti nisu dale nikakve detalje, ali TF je obaviješten da je internetska stranica lokalnog ISP-a, Megabyte-Internet, odakle je piratska IPTV emitirana barem proteklih nekoliko mjeseci, nestala u utorak. Ostaje offline jutros.Tvrtka nije odgovorila na naš zahtjev za komentar i nema sugestija da je izravno uključena u bilo kakvu ilegalnu aktivnost. Međutim, njegov broj autonomnog sustava (AS) otkriva povezane IPTV usluge, od kojih se jedna ne čini operativnom.

  ISP je također naveden na mjestima gdje korisnici sastavljaju popise za reprodukciju IPTV kanala “pirata”.Prema izvorima na Cipru, policija je zatražila dopuštenje od Okružnog suda Larnaca da uhite uhapšene pojedince u roku od osam dana. Međutim, lokalni news outlet Philenews izjavio je da će svaka odluka biti odgođena do jutra, budući da je jedan od trojice osumnjičenih, ciparski engleski, zahtijevao tumača koji je izazvao kašnjenje.Uz tužitelje i odvjetnike obrane, dvojica nizozemskih istražitelja Europola jučer su bila prisutni na sudu. Saslušanje je trajalo šest sati i bilo je toliko intenzivno da se sudski stenograf morao zamijeniti zbog prekomjernog rada.

  (sat-multimedia.com)
   
 2. zeljko62

  zeljko62 Forum Friend

  Pridružen(a):
  4. Srpanj 2010.
  Poruka:
  536
  Lajkova:
  929
  Interesi:
  Satelitska_PC
  Grad:
  Makarska-HR
  Stara vijest o akciji iz 02.2017 i krivo prenesena.
  To je bila akcija na shopove i smatrajuci nelegalnim KODI aplikacijom.
   
 3. SATmax

  SATmax Super Moderator

  Pridružen(a):
  24. Siječanj 2011.
  Poruka:
  2,821
  Lajkova:
  3,620
  Spol:
  Muškarac
  Interesi:
  Sales manager
  Flash News ( od jucer na Njemackim portalima ):
  Schon am 11. Januar wurde eine kriminelle Gruppe aufgelöst, die im großen Stil ein illegales IPTV-Streaming-Angebot betrieb. Die Ermittlungen wurden von der zypriotischen Polizei, der griechischen Polizei, dem niederländischen Finanzermittlungs- und Geheimdienst (FIOD) und der Abteilung für Computerkriminalität der bulgarischen Polizei durchgeführt. Die Koordinierung lag bei Europol und sie wurde von Mitgliedern der Allianz für audiovisuelle Antipiraterie (AAPA) unterstützt.
  Mit zwei neuen Expertinnen will Sky den Kampf gegen die illegale Ausstrahlung seiner Inhalte ausweiten. Erfolg kann der Pay-TV-Anbieter mit seiner Strategie ohnehin schon verbuchen. So konnten erst in der letzten Woche zwei weitere Streamingplattformen gesperrt werden, wie das Amtsgericht Bamberg bekannt gab.
   
 4. Coolmer

  Coolmer Clan

  Pridružen(a):
  21. Studeni 2010.
  Poruka:
  38
  Lajkova:
  8
  Imas krivi info. Ovo je 4 vijest za redom u postupku, al prva koju smo objavili na portalu kod nas
  ;)
   
 5. Coolmer

  Coolmer Clan

  Pridružen(a):
  21. Studeni 2010.
  Poruka:
  38
  Lajkova:
  8

  Zar ne treba na nasim portalim tu vijest objaviti?
   
 6. SATmax

  SATmax Super Moderator

  Pridružen(a):
  24. Siječanj 2011.
  Poruka:
  2,821
  Lajkova:
  3,620
  Spol:
  Muškarac
  Interesi:
  Sales manager
  A zssto kada je " u nas " to skoro pa legalizirano :)
  PS. Miljama daleko od EU!

  Taapatalk
   
 7. Coolmer

  Coolmer Clan

  Pridružen(a):
  21. Studeni 2010.
  Poruka:
  38
  Lajkova:
  8
  Na koji nacin je legalizirano krsenje autorskih prava?
  Zar ti placas HRT, RTL-u, Novoj TV za distribuciju programa?

  ;))
   
 8. SATmax

  SATmax Super Moderator

  Pridružen(a):
  24. Siječanj 2011.
  Poruka:
  2,821
  Lajkova:
  3,620
  Spol:
  Muškarac
  Interesi:
  Sales manager
  Pa kada "veliki" ISP operateri u susjednim drzavama reemitiraju program Nov@ Tv, RTL Televizije, ... bez autorskih prava zasto to nebi i "mali".
  Nigdje nisam naveo da placam kao niti da reemitiram program navedenih TV postaja. A gore navedenu tvrdnju mogu potkrijepiti popisom kanala kod "legalnih" operatera koji djeluju izvan granica Hrvatske a ne placaju ni centa za to.
   
  Coolmer se sviđa ovo.
 9. Coolmer

  Coolmer Clan

  Pridružen(a):
  21. Studeni 2010.
  Poruka:
  38
  Lajkova:
  8
  Vjerojatno mislis u BiH?

  samo sto pod tim velikim cini mi se da nisu legalni operateri.
   
 10. SATmax

  SATmax Super Moderator

  Pridružen(a):
  24. Siječanj 2011.
  Poruka:
  2,821
  Lajkova:
  3,620
  Spol:
  Muškarac
  Interesi:
  Sales manager
  Ima ih i u EU i van EU - konkretno S.Amerika. Naravno, "legalno" posluju. Nije moje da ih sudim a svatko zna za sebe najbolje.


  Taapatalk