Stranica 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata str. 21/30
    Urednik

Član od
    Dec 2010
    Hvala
    36
    Pohvaljen 28 puta u
    16 postova
    Citiraj Prvotno napisano od macro Vidi poruku
    1.3 ti je usual kod toga antena mora bit prefkno naštimana
    jeste USALS je... Motor radi odlicno..
    Mi cemo ovih dana da uzmemo LNB pa pisat cu ovdje dal radi :D

Jedan mi kaze da i 0.3 lnb nije lose, posto 0.1 bilo ko demek za HD kanale :D A nama nam treba samo da gledamo nase kanale, pa neka crkne za 2-3 godine isto ko ovo briga nas :D

*Ubuntu VPS CCcam Server*
    Administrator

Član od
    Dec 2008
    Hvala
    11,394
    Pohvaljen 13,410 puta u
    5,648 postova
    dosta nakon ovih dana jakog vjetra malo da se vantena pomakla rotor ne ide na točnu poziciju nego stupanj naprijed ili nazad tako da ne hvata slablje signale nego jače
    Dreambox tutorjali by @macro

Dreambox key by @macro

Pitanja postavljajte na forum na Chet i preko privatnih poruka ne odgovaramo!

Ubuntu VPS CCcam server

3. Sljedeći član se zahvalio macro na ovoj poruci:

Edinn (24-02-2012)

Urednik

Član od
    Dec 2010
    Hvala
    36
    Pohvaljen 28 puta u
    16 postova
    dosta nakon ovih dana jakog vjetra malo da se vantena pomakla rotor ne ide na točnu poziciju nego stupanj naprijed ili nazad tako da ne hvata slablje signale nego jače
    :S Shit....Jos to ako je problem ja neznam kako cu ga sredit, trebamo zovnut majstora :S Posto antena je na vrhu zgrade od 9 spratova, a mi gde zivimo je treci sprat :S Neznam kako to da izvedem sve :S

I kako mogu da odredim dal je do lnb-a il do rotora? Posto znam kad je imalo jak vjetar imao sam sve kanale...Kad je poceo da pada snijeg (nije imalo vjetra) e tek onda je pocelo da pravi probleme...Snjeg nema na anteni, video sam od daleko...

Jedino tako da vidim, mi cemo kupit LNB, pa ako je drugi problem onda majstor...

Administrator

Član od
    Dec 2008
    Hvala
    11,394
    Pohvaljen 13,410 puta u
    5,648 postova
    takve informacij trbamo dolazi do kodezacije vlage u lnb koja zaledi i ne mjenja vertikalu i horizontalu potrebno ga je mjenjat

Dreambox key by @macro

Ubuntu VPS CCcam server

Urednik

Član od
    Dec 2010
    Hvala
    36
    Pohvaljen 28 puta u
    16 postova
    Evo uzeo sam LNB i vecinom kanali radu (fox life, fox crime, nat geographic 16.0E, pa HRT sve kanale, zatim jos neki od ASTRA/TURKSAT kanale) al sto je cudno DigiTV nemam...Samo natGeoWild CE...Sada sam uhvatio vise signal (snr: 67%, agc: 70%) na te kanale na digiTV al nema slike...PRetpostavljam da nisam fino namijestio nulu na antenu ono gde se steze lnb...
    AL STO JE NAJCUDNIJE:
    BN sat na 16.0E nije imalo uopste kada sam stavio LNB...Predmalo sam nesta listo kanale i odjednom - BN SAT ima...Posle smenio sam kanal da vidim dal imaju ovi drugi (da nisu se izgubili) i vracam na BN - opet nema :(
    Neznam sta se desava....

Administrator

Član od
    Dec 2008
    Hvala
    11,394
    Pohvaljen 13,410 puta u
    5,648 postova
    to ti nije dosta signala na Thoru mora ti bit 75% da radi minimum sada ti je sigorno da se antena pomakla,stavi na stardani tako da motor ne okreče automaski nego prko daljinca pa okreči ljevo desno pa češ vidjt dali s pojavi signal

Dreambox key by @macro

Ubuntu VPS CCcam server

Urednik

Član od
    Dec 2010
    Hvala
    36
    Pohvaljen 28 puta u
    16 postova
    to ti nije dosta signala na Thoru mora ti bit 75% da radi minimum sada ti je sigorno da se antena pomakla,stavi na stardani tako da motor ne okreče automaski nego prko daljinca pa okreči ljevo desno pa češ vidjt dali s pojavi signal
    Evo bas sada sa opticum 4100c okrecem ljevo desno nista nema....Mislim, ta frekvencija za novu TV hvata samo 36% snr, a agc 41-45% a na dreamboxu pise 67snr a 71agc...

Urednik

Član od
    Dec 2010
    Hvala
    36
    Pohvaljen 28 puta u
    16 postova
    a evo na opticum4100c resiver 36% signal a BN Sat radi
    EDIT: Na dm-u, trebam malo da sacekam za BN sat da se otvori (prvo vice nema signala) zatim cekam 5 sekunde i onda ga otvori...

Administrator

Član od
    Feb 2009
    Hvala
    9,652
    Pohvaljen 13,087 puta u
    4,950 postova
    Ovak Edin-e vidim da imas problema,Koliko sam shvatil imas motorizirani sistem.
    Napisi ti ljepo nama iz kojeg Grada si.
    I koji imas nulti satelit podesen,pa cemo onda dalje.
    Brez dobro podesene antene,zaboravi ostale satelite osim par najvisih koji imaju jak signal.
    Dreambox 500hd
    Dreambox 800se
    Samsung Dsr9500viaci(2x)
    Neotionbox 501
    Triax 90-motor strongHH120
    Tanjur110-motor sti-na testu
    Lg-plasma-107

11. Sljedeći član se zahvalio beli1910 na ovoj poruci:

SATmax (25-02-2012)

Urednik

Član od
    Dec 2010
    Hvala
    36
    Pohvaljen 28 puta u
    16 postova
    Citiraj Prvotno napisano od beli1910 Vidi poruku
    Ovak Edin-e vidim da imas problema,Koliko sam shvatil imas motorizirani sistem.
    Napisi ti ljepo nama iz kojeg Grada si.
    I koji imas nulti satelit podesen,pa cemo onda dalje.
    Brez dobro podesene antene,zaboravi ostale satelite osim par najvisih koji imaju jak signal.
    Skoplje, Makedonija :)
    Ja imam USALS koordinate stavljeno, ko sto mi je rekao jedan tip kad mi je namontirao satelitsku (prije 3 godina) (nesta 42.00 E 21.00 W tako nesta il obrnuto..) Tako da nulti satelit - neznam sta je to :(
    Samo nije mi jasno zasto tako da radi kada 3 godina antena je radila super...

Gledam one druge antene na mojem krovu istu poziciju imaju (jelda sa strane pise koliko stepeni, na isto su stavljeni ko moja)...A smenio sam LNB...
    Steta, evo HRT1,2,plus radu, isto ko i fox life, fox crime, nat geo 16.0e
    Al digiTV nikako da se napravi...
    Koliko puta sam danas iso gore komsije su mislili da kradem :D

Stranica 3 od 3 PrvaPrva 123

Pravila pisanja poruke

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostavljati odgovore
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje poruke
  •  
Trenutno vrijeme na forumu: 10:13.
Copyright © by CroSatelite.com