Evo posto mnogi pitaju kako uhvatiti ovaj satelit-samo da vam prikazemo da se moze.Uz malo volje i strpljenja sve napraviti.
Avtor ovog posta je kolega Emilioti-otvorila se zanimljiva tema na susednjem forumu,pa rekoh ajd da i ovde prenesemo malo mudrosti.
Hvala kolegi Emilioti na ideji otvaranje ove zanimljive teme na
Kod:
Samo registrovani članovi mogu vidjeti link, molimo vas registrujte se
Moj omiljeni fta satelit, premalo spominjan u zadnje vrijeme, mozda nekom dobro dodje ko je jos uvujek na fta
Fox movies, filmski kanal na engleskom jeziki, arapski titlovi, 24h americki filmovi, ima odlicnih hitova, definitivno (uz mbc2) najjaci i najbolji fta filmski kanal na nebu
Mbc 2, filmski kanal na engleskom jeziki, arapski titlovi, 24h americki filmovi, ima odlicnih hitova, definitivno (uz fox movies) najjaci i najbolji fta filmski kanal na nebu
Mbc action, ko sto samo ime veli, 24h akcijski filmovi, jezik engleski
Mbc max, filmovi, raznorazni, jezik engleski
Mbc 3, crtici, crtici, recimo Tom i Jeri sat vremena itd
Spacetoon, crtici
Cnn, vijesti, engleski
Dubai one, engleski, americki filmovi, crtici itd
Dubai sports i Dubai racing
Fox series, popularne serije, nove kucanice, csi, simpsons itd, jezik engleski
Jsc global, sport, ima engleski
JSC Sport 1 i 2, sportski kanali, ima engleski
Mtv Arabia, odlican mtv
Ima i Nat Geo, ali je na arapskom, nema engleski...
Ja imam antenu 110, vise je bolje, minimum je 90, s tim da fox movies i ove ispod 50% onda necete imati...
Vidim da je signal na tvom risiveru sa ovim kanalima oko 60-70 %. Ja imam Dm 500S i te kanale imam takodje na toliko % ali nemam sliku. Jesu li ti kanali u DVB - S2 pa mi treba HD risiver na primjer DM 500 HD ili je nešta do mene?
Vidim da je signal na tvom risiveru sa ovim kanalima oko 60-70 %. Ja imam Dm 500S i te kanale imam takodje na toliko % ali nemam sliku. Jesu li ti kanali u DVB - S2 pa mi treba HD risiver na primjer DM 500 HD ili je nešta do mene?
Hvala
Na starijim dreamboxima tuner prikazuje drugcije procentazu signala.Tebi je potrebno minimalno 73% Kvalitete na E1 reciveru.
Malo bolje podesi antenu
Pa moja antena je triax 90.Inace Nilesat je problematican kaj se signala tice a i ovisi tvoja geografska pozicija.Antena stvarno mora biti ustimana u nulu da bi mogao dobiti signal u granicama normale.
Moja lokacija je sjever Crne Gore, grad Pljevlja. 19,33 E i 43,63 N. Da li znate da li mogu hvatati te kanale sa Nilesata na mojoj poziciji sa ovom antenom?