-
Pomoć početniku - Golden Interstar gi-t/s 84ci pvrx
Potovanje, evo upravo sam registirao kako bih potraio pomoć od iskusne ekipe jer se guglanjem nisam ba snaao. Danas sam se prvi dan susreo sa satelitskim prijamnicima pa mi nemojte zamjerit ako napiem kakvu glupost.
Naime dobio sam navedeni recevier na poklon koji je koriten samo kao dvb-t receiver, a mene konkretno vie zanima njegov satelitski dio.
Znači, zanima me koji bi tanjur trebao kupiti za njega i to bi mi jo trebalo od opreme da sve to upogonim jer trenutno imam samo goli receiver sa daljinskim.
Nadalje nakon obavljene nabavke zanimaju me sljedeći koraci. Po ovoj temi:
Kod:
Samo registrovani članovi mogu vidjeti link, molimo vas registrujte se
vidim da kako admim macro kae "jedino to ti radi od paketa je digi tv na thoru 3/5 Intersat 10-02" tako da sam zaključio da bi tanjur trebao montirati po ovim uputama:
Kod:
Samo registrovani članovi mogu vidjeti link, molimo vas registrujte se
Moje sljedeće pitanje je koju listu kanala ću moći gledati i dali mi zato trebaju ključevi ili nekakva kartica.
Eto, toliko zasad, unaprijed hvala na odgovorima.
-
-
Pozdrav i dobro dosao na forum.
Za ostatak opreme ti treba bilo koji tanjir od 80cm i vise,lnb (po zelji) i coaxialni kabal i dva F konektora.E sad ako zelis mozes kupiti i diseq motor da bi pratio vise satelita
Dalje za tvoj rec nema nigde na netu novi sw neznam koji ti je tacno (dali je fabricki) ali probaj ukucati "8888" daljincem i tad bi trebao aktivirati emulator ako ga ima u sw-u.
Kljuceve mozes ubaciti sta je dostupno emu a da tvoj rec podrzava taj sistem kodiranja.
A za te linkove sto si postavio gore zaboravi jer su stari preko 2 godine i digi vise ne ide emulatorski.
Listu kanala mozes ubaciti koju zelis ili je sam napraviti (skenirati satelite koje budes namestio da gledas)
-
Sljedećih 2 članova su se zahvalili veha na ovoj poruci:
biha (15-12-2011), vrx3 (14-12-2011)
Trenutno vrijeme na forumu: 21:38.